Snabb
översättare
Kundens behov - Vårt fokus
Kundens behov - Vårt fokus

Mongoliets flagga.

Vi utför översättningar till och från mongoliska. Ring 08-58 09 78 77 så berättar vi mer!

Översättning till mongoliska

Mongoliska är ett språk som talas av cirka 5 miljoner människor världen över. Ungefär hälften av dessa bor i Mongoliet, och de flesta andra i kinesiska provinsen Inre Mongoliet.

Mongoliska har flera dialekter varav Khalkha är den som mongoliskan bygger på. Den har sina rötter i det officiella språk som talades i det mongoliska imperiet på 1300-talet.

Olika mongoliska skriftspråk

Den klassiska mongoliskan har sitt ursprung i de semitiska språken, och är besläktat med de språk som talas i Nord- och Östafrika samt mellanöstern.

Mongolisk text.

Mongoliskan har närmare sex miljoner talare.

Skriften används fortfarande i stor utsträckning i Inre Mongoliet, men inte i Mongoliet. Här till vänster ser ni ordet ”mongoliska”, skrivet på klassisk mongoliska. Man skriver alltså uppifrån och ned, från vänster.

Kyrilliska alfabetet

Under första halvan av 1900-talet utövade Sovjetunionen påtryckningar på mongolerna för att de skulle byta skriftspråk, vilket de också gjorde.

År 1941 skapades ett nytt alfabete, baserat på det kyrilliska. Det klassiska mongoliska alfabetet var olagligt i Mongoliet under flera decennier men idag existerar de två parallellt.

Översättningar

Det som gör vår översättningsbyrå Snabböversättare så unik är just att vi kan hantera översättningar till och från olika isolat- och minoritetsspråk. Detta är möjligt tack vare ett stort nätverk av frilansande översättare i alla världsdelar och en effektiv organisation med för oss speciellt framtagna programvaror.

Offert

Vi på översättningsbyrån Snabböversättare har kompetensen att utföra översättningar till och från båda skriftspråken.

Om ni har frågor angående översättning till mongoliska, kontakta oss så hjälper vi er vidare.

2016-12-02T14:27:19.6394218Z
Cecilia Henriksson
Vill ni veta mer?

Vår projektledare besvarar gärna era frågor.

Kontakta Cecilia via e‑mail
American Translators Association LogoLogo för EUATC och VViNProz logoDIN CERTCO logoKiva supporter logo
Professionella översättare föredrar oss. Snabböversättare är en företagsmedlem av ProZ, en internationell förening av översättare. Av 42 översättare fick vi 5,0 poäng av 5 möjliga.