Snabb
översättare
Kundens behov - Vårt fokus
Kundens behov - Vårt fokus

Irländskt hus

Irländsk husbyggnad. Vi översätter era texter till och från irländsk engelska. Kontakta oss på 08-58 09 78 77 eller fyll i formuläret till höger för en offert.

Översättning till irländsk engelska

På den gröna ön, Irland, med sina smaragdgröna böljande fält, talas en speciell sorts engelska och de två språk som karaktäriserar ön är iriska och engelska.

Översättningsbyrån Snabböversättare erbjuder anpassade och skräddarsydda översättningar till rimliga priser.

Samma stavning – olika betydelse

Låneord från iriskan skiljer den irländska engelskan från den brittiska. Ett exempel är ordet bold som betyder ”modig” på brittisk engelska, men på Irland härstammar det från iriskans dána och betyder ”stygg”. Att orden stavas likadant vållar viss förvirring.

Ett annat iriskt låneord är gombeen som betyder ”profitör”. Många ålderdomliga engelska fraser från medeltiden som dött ut eller förändrats i resten av Storbritannien har levt kvar på Irland. Bra exempel på sådana ord är hames som betyder ”oreda”, eller truant som betyder ”skolkare”.

Ja och nej

Något annat som skiljer de två språkvarianterna åt är att irländarna inte svarar ”ja” och ”nej” på frågor utan använder verbformer i sina svar.

Om frågan lyder:
Are you going fishing this weekend?, svarar irländaren:
I am eller – I am not istället för yes eller no.

En del irländare svarar med verbet to be (att vara) på ett speciellt sätt. Exempelvis:
He does be fishing at the lake
They do be working at the factory.

Språkkombinationer med irländsk engelska

I en översättning är just dessa skillnader viktiga att ta hänsyn till för att kunna översätta så autentiskt som möjligt. Vår styrka som översättningsbyrån är att vi just uppmärksammar differenserna.

Offert för en irländsk-engelsk översättning

Begär en offert genom att fylla i formuläret eller mejla era texter till oss. Vi granskar ert material, diskuterar fram den bästa lösningen för er och levererar kvalitetssäkrade översättningar till överkomliga priser.

Kontakta oss

Hör av er till oss på 08-58 09 78 77 om ni har frågor om översättningar till eller från irländsk engelska. Vi hjälper er!

2019-11-20T14:00:12.2064207Z
Cecilia Henriksson
Vill ni veta mer?

Vår projektledare besvarar gärna era frågor.

Kontakta Cecilia via e‑mail
American Translators Association LogoLogo för EUATC och VViNProz logoDIN CERTCO logoKiva supporter logo
Professionella översättare föredrar oss. Snabböversättare är en företagsmedlem av ProZ, en internationell förening av översättare. Av 42 översättare fick vi 5,0 poäng av 5 möjliga.