Vi översätter från svenska till österrikisk tyska

Kitzbühel i Österrike.

Kitzbühel. Vi kan de dialektala skillnaderna i Österrike. Hos oss får ni professionella översättningar till österrikisk tyska.

Österrikarna har ett eget ordförråd på cirka 1 000 glosor. Dessa kallas austriacismer och är det som skiljer den österrikiska tyskan från tyskan så som den talas i Tyskland.

Det finns även andra dialektala skillnader i de olika österrikiska regionerna. De två huvudgrupperna är dock högtyska och lågtyska.

Den österrikiska tyskan räknas till den högtyska språkvarianten.

Kompetenta österrikiska översättare

Snabböversättares framgång på den globala översättningsmarknaden beror på våra översättares breda kompetens.

Dialektal lokalisering innebär att översättaren har stor insikt i det regionala språkbruket. Även språkkulturella skillnader och varierande terminologi inom olika områden spelar roll i en översättning.

Målspråket för översättningen – här österrikisk tyska – är alltid översättarens modersmål. Därför har ni full garanti på en högkvalitativ översättning från svenska till österrikisk tyska.

Nyckeln till framgång

Framgången beror inte bara på den breda kompetensen våra översättare har. Andra orsaker är:

 • Effektiv organisation
 • God kommunikation projektledare – översättare
 • Väl utformat programsystem
 • Bra teknisk support
 • Återkommande nöjda kunder
 • Hållbar affärsidé

Listan kan göras lång men detta är några av nyckeln till vår framgång.

Vi garanterar absolut högsta kvalitet av er översättning från svenska till österrikisk tyska. Era önskemål tillgodoses för bästa tänkbara slutprodukt. Från CV till industritekniska manualer – från privatperson till företag – vi översätter åt alla!

Österrikisk-tysk översättning av era svenska texter

Vi gör det hela mer konkret med följande exempel: Ni vill översätta en svensk presentation om skidturism i Kitzbühel till österrikisk tyska. Översättaren för ert projekt har då nedanstående kompetens:

 • Målspråket som modersmål, det vill säga österrikisk tyska
 • Österrikisk medborgare
 • Insikt i dialekten i Tyrolen
 • Gedigen utbildning
 • Arbetslivserfarenhet eller erfarenhet av skidturism

Kompetensen säkerställer en mycket hög standard på översättningen. Våra översättare jobbar ofta kvällar och helger vilket ger er en kort leveranstid av er produkt.

Offert på begäran

Vill ni ha en översättning till marknadsmässigt bra pris och hög kvalitet? Tveka inte då! Höra av er redan idag och begär en offert. Fyll i formuläret eller om det är flertalet dokument, skannar ni dessa och bifogar de i ett mail.

Så fort någon sett över underlaget för er österrikisk-tyska översättning, återkommer en projektledare.

Kontakt

Har ni frågor så tveka inte att höra av er! På sidan Kontakt hittar ni alla telefonnummer till våra kontor. Vi anpassar översättningen helt enligt era önskemål.

Varmt välkomna!

2016-07-06T11:11:59.1260386Z

Maria Norgren
Vill ni veta mer?

Vår projektledare besvarar gärna era frågor.

Female83950
customer service
American Translators Association LogoLogo för EUATC och VViNProz logoDIN CERTCO logoKiva supporter logo
Professionella översättare föredrar oss. Snabböversättare är en företagsmedlem av ProZ, en internationell förening av översättare. Av 52 översättare fick vi 4,9 poäng av 5 möjliga.