Snabb
översättare
Kundens behov - Vårt fokus
Kundens behov - Vårt fokus

Text på latin i bok.

Latin är fortfarande ett levande språk inom film, medicin och forskning. Vi hjälper er med översättningar från svenska till latin.

Översättning från svenska till latin

Latin är ett indoeuropeiskt språk inom språkgruppen italiska språk. Idag används latin för vetenskapliga namn på djur-, växt- och andra arter.

Namn på sjukdomar och inom anatomin är ett annat användningsområde. Grundläggande kunskaper om latin är fortfarande betydelsefulla för att förstå europeisk historia och europeiska språk.

Snabböversättare erbjuder översättningstjänster från svenska till latin. Vi hjälper er!

Viventes mortua linguae…

…betyder det levande döda språket. Det är en bra och aktuell beskrivning av latinet eftersom det idag inte är ett språk som talas.

Men språket är allt annat än dött. Utbildningar i latin finns i Sverige både i gymnasieskolan och vid universiteten.

Den katolska kyrkan nyttjar fortfarande språket genom det skrivna latinet. Filmindustrin och nybildande av latinska ord inom medicin och biologi är också två inriktningar där språket fortfarande förekommer.

Offerterbjudande

Översättningsbyrån Snabböversättare erbjuder översättningar från svenska till latin. Kontakta oss så tar vi fram ett förmånligt erbjudande för er översättning

Vi anpassar projektet efter era önskemål och behov.

2016-07-08T10:57:04.0951492Z
Maria Norgren
Vill ni veta mer?

Vår projektledare besvarar gärna era frågor.

Kontakta Maria via e‑mail

Även i dessa svåra tider med covid-19 står vi klara att utföra era översättningar på ett ansvarsfullt sätt. Vi finns tillgängliga per 08-58 09 78 77 och e-post.

American Translators Association LogoLogo för EUATC och VViNProz logoDIN CERTCO logoKiva supporter logo
Professionella översättare föredrar oss. Snabböversättare är en företagsmedlem av ProZ, en internationell förening av översättare. Av 43 översättare fick vi 5,0 poäng av 5 möjliga.