Snabb
översättare
Kundens behov - Vårt fokus
Kundens behov - Vårt fokus

Renko på väg.

Behöver ni översätta turistinformation från svenska till samiska?

Översättning från svenska till samiska

Skriftspråken varierar mellan de olika samiska språkvarianterna. Nordsamiska, sydsamiska, lulesamiska, umesamiska, enaresamiska och skoltsamiska använder latinskt alfabet medan kildinsamiska använder det ryska alfabetet.

Snabböversättare har ett massivt nätverk av frilansande översättare. Vi har kompetensen ni söker!

Sápmi…

… är det nordsamiska namnet på Sameland, det område som omfattar samernas historiska bosättningsområde. Området kallas även Lappland men ska inte förväxlas med det svenska och finländska landskapet med samma namn.

Området sträcker sig över Nordkalotten och en stor del av Skandinaviska halvön. Sverige, Norge, Finland och Kolahalvön i Ryssland.

Samiska översättare

I Sverige är det bara samiska som används som ett samlingsbegrepp för samtliga dialekter. Detta trots att skillnaderna mellan dessa är så pass stora. Sameland heter exempelvis sápmi på nordsamiska men sábme på lulesamiska, saemie på sydsamiska och Säämi på enaresamiska.

Ovanstående är ett tydligt exempel på att det krävs rätt lokaliserad språkkunskap för en korrekt översättning. Snabböversättare har den kunskap som krävs.

Offert

Vi skräddarsyr er översättning från svenska till den typ av samiska ni vill översätta till. Skicka in era dokument som bifogade filer i ett mail så beräknar vi kostnaden och återkommer med ett förmånligt erbjudande så fort som möjligt.

Ring våra samiska experter

Vill ni veta mer om hur vi kan hjälpa er? Vi berättar gärna mer om våra rutiner och våra kunskaper. Våra samiska projektledare kan nås på 08-58 09 78 77.

2016-12-21T07:58:19.4072151Z
Maria Norgren
Vill ni veta mer?

Vår projektledare besvarar gärna era frågor.

Kontakta Maria via e‑mail
American Translators Association LogoLogo för EUATC och VViNProz logoDIN CERTCO logoKiva supporter logo
Professionella översättare föredrar oss. Snabböversättare är en företagsmedlem av ProZ, en internationell förening av översättare. Av 44 översättare fick vi 5,0 poäng av 5 möjliga.