Översättningar från svenska till katalanska

Katalanska särskiljer sig från spanska och ligger närmare franska och italienska i mångt och mycket. Snabböversättare erbjuder översättningstjänster från svenska till katalanska.

Hemmamatch med FC Barcelona.

Behöver ni en översättning från svenska till katalanska? Fyll i formuläret eller maila oss er text så återkommer vi med en offert så fort vi kan!

Skiljetecken

Något unikt för katalanskan är skiljetecknet ·.

När två L ställs bredvid varandra i spanskan (exempel intellectual) bildas ett glidande J-ljud. I katalanska skrivs samma ord med det unika skiljetecknet så här: intel·lectual. Detta markerar att det ska uttalas som L och inte J.

Katalanska böjer ord beroende på om ordet är i plural eller singular och vilket kön ordet har. Här är spanskan och katalanskan lika varandra.

Svensk-katalanska översättare – lokalisering

Vi har expertisen om de små dialektala skillnaderna i de stora språken. Vi har katalanska översättare inom alla ämnesområde, alltid med målspråket som modersmål och specialkompetens inom det specifika ämnet.

Detta gör att vi kan erbjuda högsta kvalitet till konkurrenskraftiga priser. När man väger in eventuella lokala påverkande faktorer i en översättning, i detta fall Katalonien, kallas det för lokalisering.

2016-05-23T08:13:17.3927095Z

Maria Norgren
Vill ni veta mer?

Vår projektledare besvarar gärna era frågor.

Female83950
customer service
American Translators Association LogoLogo för EUATC och VViNProz logoDIN CERTCO logoKiva supporter logo
Professionella översättare föredrar oss. Snabböversättare är en företagsmedlem av ProZ, en internationell förening av översättare. Av 52 översättare fick vi 4,9 poäng av 5 möjliga.