Ren korsar väg i Lappland.

Behöver ni översätta turistinformation från engelska till samiska?

Översättningar från engelska till samiska

Samiskan är ett samlingsbegrepp och består av ett antal varieteter. Språkvetare räknar med upp till elva samiska språk.

Dessa varieteter skiljer sig minst lika mycket från varandra som de skandinaviska språken, danska, norska och svenska.

Samiska översättare

I Sverige är de tre största samespråken:

  • Nordsamiska
  • Lulesamiska
  • Sydsamiska

Nordsamiska är det som har flest talare och är det mest använda skriftspråket. Snabböversättare översätter gärna era texter mellan samiska och engelska.

Snö och ren

Samiskan innehåller flera ord som har med natur och renskötsel att göra. Det finns till exempel många olika ord för snö. Detta för att med ett ord kunna beskriva snöns utseende och egenskaper.

Samma sak gäller landskapet, för att kunna beskriva berg, vattendrag och olika miljöer. Det finns även många ord för ren, för att kunna beskriva ålder, kön och färg.

Samiska översättningar

Ni kanske vill översätta turistinformation från samiska till engelska eller behöver hjälp i er korrespondens från engelska till samiska. Då är vi rätt översättningsservice för er!

Hör av er till oss så diskuterar vi hur ert projekt ser ut och hur vi kan hjälpa er på bästa sätt. Ring oss på 08-58 09 78 77 så får ni prata med någon av våra projektledare.

För att kunna beräkna kostnaden för er engelsk-samiska översättning behöver vi se materialet först. Bifoga filerna i ett mail så återkommer vi med ett erbjudande så fort vi kan.

2016-12-20T09:43:01.0668359Z

Maria Norgren
Vill ni veta mer?

Vår projektledare besvarar gärna era frågor.

Female83950
customer service
American Translators Association LogoLogo för EUATC och VViNProz logoDIN CERTCO logoKiva supporter logo
Professionella översättare föredrar oss. Snabböversättare är en företagsmedlem av ProZ, en internationell förening av översättare. Av 52 översättare fick vi 4,9 poäng av 5 möjliga.